اقتدار بین المللی جمهوری‌اسلامی در چهل‌سالگی انقلاب-راهبرد معاصر
پزشکیان: من اصولگرا هستم/ برای کسب قدرت نیامده‌ام شرایط انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل از خارج به کشور دیدگاه نامزدهای ریاست جمهوری در خصوص اصلاح بورس رهبر انقلاب: برای انتخاب خوب ببینید چه کسی توانایی کار در جهت ملاک‌های انقلاب را دارد قاضی‌زاده هاشمی در نشست خبری: رئیس‌جمهور باید دارای جامعیت باشد پزشکیان با آیت‌الله جوادی آملی دیدار کرد اقامه نماز ظهر جمعی از نخبگان و مدال‌آوران علمی به امامت رهبر انقلاب بررسی نحوه اجرای قانون ساماندهی خودرو در دستور هفته جاری مجلس پیام رهبر انقلاب: برائت از جلادان غزه به همه جهان تسری یابد انتشار فهرست کابینه دولت پزشکیان غیرواقعی است نامه نمایندگان به منظور درباره احکام بازنشستگان فرهنگی انهدام باند توزیع مواد مخدر در نوار مرزی جنوب غرب توسط سپاه پاسداران برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها در صدا و سیما امروز شنبه 26 خرداد رهبر انقلاب: برائت امسال باید فراتر از موسم حج در همه‌ جای جهان تسرّی یابد حمایت خاتمی از کاندیداتوری پزشکیان

اقتدار بین المللی جمهوری‌اسلامی در چهل‌سالگی انقلاب

انقلاب اسلامي، نه تنها در تحولات ايران فصل نويني پديد آورد، بلکه به لحاظ تأثيرات و بازتاب‌هاي آن بر نظام بين‌الملل، فراتر از مرزهاي ايران در سطح منطقه و کشورهاي اسلامي و تا ديگر نقاط جهان در غرب و شرق، دگرگوني‌ هاي فکري و سياسي نويني رقم زد و تحولات، روابط و معادلات جهاني را متحول کرد.
فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون امید مجلس
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 12
کد خبر: ۴۶۲۷

به گزارش "راهبرد معاصر"؛ فاطمه ذوالقدر عضو فراکسیون امید مجلس در یادداشتی اختصاصی برای سایت "راهبرد معاصر" به توفیقات جمهوری اسلامی و تداوم این مسیر در آغازین روزهای پنجمین دهه از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی پرداخت. متن این یادداشت پیش روی شماست:

 

انقلاب اسلامی با شعارِ «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به پيروزی رسيد و حاصل آن برآیندی از توفیقات متعدد در حوزه های مختلف بود. مهم‌ترين دستاورد اين پيروزی به لحاظ سیاسی، فروپاشی نظام سلطنتی و ديکتاتوری طاغوت و برقراری حاکميت ملی با استقرار نظام مردم‌سالاری دينی با عنوان «جمهوری اسلامی» بود.

 

همچنين قانون اساسی جمهوری اسلامی یکی از بزرگ‌ترين دستاوردهای انقلاب اسلامی است. ساختار حکومتی و قدرت در جمهوری اسلامی، با محوريت ولايت فقيه، حقوق مردم و مباني اسلامي برپايه‌ي آموزه‌های دينی و شرع مقدس شكل گرفت تا مسیر مردم سالاری دینی در کشور شکل مناسب و سازنده ای به خود گیرد.

 

 
انقلاب اسلامي، نه تنها در تحولات ايران فصل نويني پديد آورد، بلکه به لحاظ تأثيرات و بازتاب‌هاي آن بر نظام بين‌الملل، فراتر از مرزهاي ايران در سطح منطقه خليج فارس، خاورميانه و کشورهاي اسلامي و تا ديگر نقاط جهان در غرب و شرق، دگرگوني‌ هاي فکري و سياسي نويني رقم زد و تحولات، روابط و معادلات جهاني را متحول کرد و راهبردهاي منطقه‌اي و جهاني ابرقدرت‌ها را بر هم زد و دچار تغييراتي اساسي کرد. اصول استقلال، آزادی، عدالت و پیشرفت برمبنای اسلام، از اصول اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده و رویکرد آرمانی این نظام، ایجاد تمدن نوین اسلامی است.


رسیدن به جایگاه قدرت منطقه ای، نیازمند تقویت قدرت نرم بوده و هست. مداقه در سند چشم انداز بیست سالۀ جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که دستیابی به قدرت منطقه ای و جایگاه برتر منطقه ای، مستلزم توانمندی در سطح داخلی است و جامعۀ ایرانی در افق ترسیم شده، باید از قدرت و اقتدار ملی برخوردار باشد و در پرتو ایمان به قدرت لایزال الهی، زمینه های قدرت نرم افزاری در عرصه های منطقه ای و جهان اسلام را فراهم آورد.

 

در این میان برای رسیدن به شاخصه های مطلوب ناظر به نسخه انقلاب اسلامی باید یک فرآیند چند مرحله ای طی شود که اکنون ما در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در میانه ی این فرآیند قرار داریم. گام اول تغییر رژیم شاهنشاهی به دست مردم بود، در گام بعد تدوین قانون اساسی و تثبیت نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت. سپس نیز دولت سازی اسلامی در دستور کار قرار گرفت و نهادینه شد.


مراحل بعدی جامعه سازی اسلامی و رسیدن به قله پیشرفت در عرصه های مختلف به ویژه عرصه سیاسی ست که آن تمدن نوین اسلامی با الگوها و گزاره های اثربخش برای تمام دولت و ملت های دیگر. با تثبیت سه گام اول، اکنون جمهوری اسلامی در آغاز پنجمین دهه از عمر پربرکت خود، در مسیر دستیابی به مراحل آخرِ گفته شده، می باشد تا به گزاره های مطلوب عرصه سیاسی ناظر به خطوط ترسیم شده مدنظر بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری نائل شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده